lördag 20 februari 2016

Repet som träningsredskap

Jag har kört ett och annat pass på sockertoppen med backintervaller och styrkeövningar. Jag har många gånger tänkt att man skulle fästa ett långt rep på toppen i ett av de gamla betongfundamenten som är kvar sedan sockertoppens glansdagar. I veckan var jag och skaffade 45 meter rep som i eftermiddags testades på sockertoppen. Att dra sig upp 40 meter i den brantastes delen innebär styrketräning för hela kroppen där många muskelgrupper får jobba hårt.

Förmodligen många som tycker det låter knäppt men kroppen är gjord för att jobba på ojämna underlag och jobba med många muskler samtidigt så sockertoppen är en alldeles utmärkt arena, om inte den bästa, för konditions och styrketräning här i Åtvidaberg, det är bara fantasin som sätter gränser.

Nu har vi iallafall ytterligare ett redskap att trötta ut oss på när vi i Team NH Runners kör nästa backträning och styrkepass på sockertoppen. Nästa gång vi kör pass på sockertoppen är ni välkomna att haka på och testa lite annorlunda styrketräning med den egna kroppen, långa rep och kanske en och annan trädstock som redskap.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar